Hyllning till disciplin-Amanda

67755FB7-CC81-4E6B-9B75-DB84D522EC6C

Men vem säger åt dig att gå och lägga dig på kvällarna då?
-Det gör jag själv! Först ber jag helt vänligt. Pippi gå och lägg dig! Sedan säger jag till på skarpen. PIPPI GÅ OCH LÄGG DIG! Och om jag inte lyder då, ja då vankas det smörj!

I mitt jobb har jag det som Pippi Långstrump. Det är ingen som säger åt mig vad jag ska göra. Ingen som ger mig någon prioriteringslista, håller koll på min timrapport så att inte övertiden skenar iväg eller som kallar till medarbetarsamtal för att diskutera min arbetssituation och mina framtidsplaner. Det är bara jag och disciplinen.

Disciplin-Amanda, mitt högst närvarande alter ego. Hon föddes i skidspåret inför Vasaloppsträningen 2011 när hon mutade Lat-Amanda med hemgjorda kolor för att fortsätta åka runt runt på 2,5 km-slingan. Sen växte hon sig stark under tiden jag gjorde klart En Svensk Klassiker och är sedan dess en ytterst central del av mina framgångar i livet. Utan Disciplin-Amanda skulle det inte bli mänga knop gjort.

Det må låta flummigt, men jag för reella samtal med henne varje dag. Hon är alltid ytterst saklig, stundtals obarmhärtig men lika ofta omhuldande. Känslogeggande göra sig dock inte besvär.

-Åååh, varför tog jag på mig det här jobbet? Det var ju mycket större än jag fattade och jag har så kort tid på mig, kommer jag verkligen kunna leverera det kunden önskar?
-Sluta. Du vet att du klarar av det där. Det är så här man växer. Om du lägger energin på att öva istället för att få mental blackout så kommer det gå jättebra. Har du någonsin misslyckats med ett jobb du tagit på dig?
-Nej, men det är ju så mycket och
vill de ju att jag ska transponeeeera…
-Skriv ackordsanalys då. Sluta gnäll. Öva!

Disciplin-Amanda hjälper mig att prioritera, komma över hinder som känns oöverstigliga, få mig att jobba när jag egentligen inte alls är sugen och att sen släppa jobbet och vara nöjd med det. Alla känslor som måste hanteras i den här yrkesrollen som musiker och entreprenör filtreras i hennes totalt rationella filter.

Dessutom lyckas hon få mig att träna sex gånger i veckan och att få massa hushållsarbete gjort. Känslor är inte Disciplin-Amandas starka gren, men mutor är hon bra på.

För varje år blir hon ett strå vassare och nu vet jag inte vad jag skulle göra utan henne. Alla borde få en Disciplin-Amanda i present.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s