Flit och disciplin

Det finns många kvällar där alla barn har somnat innan nio, vi har gemensamt lyckats hålla huset i fint skick, jag har hunnit röja köket efter middagen och nu återstår flera timmar innan eget sänggående där man kan träna, dricka zoom-vin med en kompis, jobba undan lite i lugn och ro eller läsa en bok.

Ikväll var definitivt inte en sådan kväll. Kvart i elva hade det sista barnet somnat, hemmet såg ut som Jerusalems förstörelse, middagsdisken stod kvar på bordet och jag skulle verkligen både behöva jobba och träna.

Ja, vad säger man. Ingen annan gör det här åt mig. Det jag inte gör ikväll får jag göra imorgon. Eller så gror hemmet igen och jag tjänar inga pengar. Bara att välja.

Det här är så långt ifrån inspiration man kan komma. Nu är det bara flit och disciplin som gäller. Lite jobb, lite städ, lite träning. Inget att fundera på, inget att känna efter, bara att köra. Till midnatt får jag hålla på, sen blir belöningen att krypa ner hos barnen.

Ok, det blev ingen bok ikväll. Definitivt inget Zoomvin. Men det blev ganska mycket gjort. Flit och disciplin alltså, vilken grej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s