Här är ditt liv

Lediga helger om det inte är gig! Arbetsdagen är slut när barnen har hämtats! Ta mig mycket tid till övning och kreativitet! Visst hinner jag träna på lunchen! Och i helgen, då kommer jag absolut att hinna stapla ved, städa bokhyllan, moppa alla golv och inventera hösten och vinterns ytterkläder!

När jag hunnit så långt i mina verklighetsfrånvända överambitiösa planeringstankar så ringde förskolan och sa att Inga var sjuk. Hej hej reality check. Släpp allt, boka av dagens elev, dra fram vagnen och gå och hämta sjukt barn med tillhörande tvillingsyster.

Helgen har därefter varit ungefär tvärtom mot mina högtflygande ambitioner. Jag har skrivit fakturor klockan sju på morgonen och pratat halmföreställning med Caroline kl kvart över tio på kvällen när våra barn äntligen somnat. Lyckats moppa ungefär en kvadratmeter i sovrummet som var full av leriga små fotavtryck. Slängt en blick på veden. Gjort några styrkeövningar sent på kvällen. Bokhyllan blev i alla fall gjord till hälften, alltid något.

Men det är ok, även om det mest känns som huvudet är kört i en centrifug. Det är det här livet som jag aktivt har valt. Ett litet steg framåt är också ett steg. Och jag lyckades ju ändå få till två små stunder i hängmattan, med te som inte hunnit kallna i en vacker kopp och sol från klarblå himmel.

En reaktion på ”Här är ditt liv

  1. Is amazing how you’re doing all these in a day that has only 24 hours! You know, you have one of the most beautiful life one can wish, demanding of course, but so…fulfilling 😊 And the hammock helps I guess 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s