Sista skälvande sommarlovstimmarna

-Godmorgon min skatt. Idag är sista dagen på sommarlovet. Imorgon är du skolflicka.
-Mamma, jag är så taggad!!!

Lyckan fullkomligt strålar ur ögonen. Du skuttar ur sängen, klädd i samma linne och kjol som du vägrat ta av dig de senaste dagarna och som du bestämt hävdar ser ut som en skoluniform. Vårt stora matbord är belamrat av papper och pennor efter att du lekt skola där de senaste dagarna och du slår dig omedelbart ner där igen.
-Fröken, vad ska jag göra i skolan nu?
Jag har instruerat om bokstäver och mattetal, veckodagar, årstider och mängder av olika saker du ska rita. Nu tar jag fram en svampbok och uppmanar dig att börja rita av dem. Du tar dig an kantareller i björkskog med sällan skådad entusiasm.

Vi har köpt nya jättefina kläder, tvättat ryggsäcken och fixat så att de glittriga gympaskorna inte ska klämma på lilltån. Du har allvarligt inspekterat dig själv i spegeln. Mamma, visst ser jag ut som en skolflicka nu?

Du längtar efter läxor men oroar dig lite för någon ska ge dig sås på maten när du inte vill ha. Jag lugnar dig med att nu kommer du nog få ta mat själv när ni går till den stora matsalen. Vi pratar om raster, gympalektioner och nya kompisar, funderingarna tar aldrig slut. Du kan inte sova på kvällarna för att du tänker på och längtar så mycket till skolan.

Jag tittar på dig och känslorna svämmar fullkomligt över. Min stora stora skolflicka som både vill vara stor och samtidigt viker ihop hela kroppen för att få plats i min famn som ett litet barn. Imorgon börjar ett nytt kapitel i vårt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s