God Jul

Klockan är tio i åtta på morgonen. Tre sovande barn och jag ligger tillsammans i en 140 centimeters bäddsoffa. Agnes övergav sin säng vid fyratiden och kröp ner här. Det var för spännande med julafton för att kunna sova själv.

Jag hör hur mamma stökar på nedervåningen. Om ett litet tag kommer hon upp för trappan och väcker min och Linneas familj med den vackra speldosan som spelar Stilla Natt. Sen ner för trappan till knastrande brasa, julfika och morgonjulklapp. Samma väckning och samma omtanke på julaftons morgon sen jag var kanske sju år och jag känner samma förväntan att höra speldosan trots att jag är vuxen sen länge.

På något sätt kom jag i mål. På något sätt hann jag klart allt jobb i tid och nu har jag jullov med barnen. Förutom några begravningar och lite småplock som måste fixas innan vårterminens start ska jag vara helt ledig fram till 10 januari. Inte en väckarklocka så långt ögat når på nästan tre veckor.

Min bästa plats på jorden, i sängen bland mina barn. God Jul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s