Jobbet jag skapat

Jag har ett jobb som jag själv har skapat. Ett jobb som kräver mycket av mig, men som ger ofantligt mycket mer.

Frilansmusiker och kulturentreprenör står det på hemsida och visitkort. Ett mycket medvetet val att titulera sig kulturentreprenör istället för kulturarbetare. Jag ville inte sälla mig till arbetarnas skara utan till entreprenörernas. De som skapar sina egna jobb och egna möjligheter.

Jag har skapat ett jobb där jag i princip alltid kan sätta mina egna tider och jobba hemifrån större delen av tiden. Ingen pendling i rusningstrafik och jag kan ofta träna på lunchen. Det kräver disciplin att jobba såhär men är så värt det.

Jag har skapat ett jobb där jag behöver ha många kompetenser för att inte behöva ta in hjälp hela tiden. Utöver det rent musikaliska behöver jag kunna skriva, fota, göra affischer, administrera, marknadsföra och hålla koll på företagets ekonomi. Dessutom tar jag regelbundet sång- och instrumentlektioner för att bli en bättre musiker. Det kan tyckas stressigt men för mig är det mestadels bara utvecklande.

Jag har skapat ett jobb där barnen kan vara med. De förstår vad jag jobbar med, de lär känna mina kollegor och vi har möjlighet att vara tillsammans även om jag måste jobba på kvällar och helger.

Och å andra sidan – ett jobb där det inte gör så mycket om jag måste vabba. Kan inte komma ihåg en enda gång som saker fullständigt havererat på grund av sjuka barn.

Jag har skapat ett jobb där det mesta går att lösa. Saker går att flytta om eller göra på annat sätt. Till och med körrep går att lösa digitalt med fokuserad kör i kyrkan och sjuk dirigent hemma i soffan.

Jag har skapat ett jobb där jag får ha mina kompisar som kollegor. En lyx som blir en vana.

Jag har skapat ett jobb där jag allt som oftast kan hämta barnen klockan två och där deras kompisar kan komma förbi en stund på morgonen istället för att gå jättetidigt till förskola och fritids. Sen får jag ofta jobba när barnen sover, men det är det värt alla gånger om.

Jag har skapat ett jobb där jag inte är fast i ett fack utan kan välja fritt. Ena dagen barnmusikal, nästa dag renässansmusik, tredje dagen dalsländsk folkmusik. fjärde dagen romantisk musik på stora orglar. Ingen begränsar mig utom jag själv. Jag kan ha hur många ben jag vill att stå på.

Och till sist – jag har skapat ett jobb där det är jag som är kapten på skutan. Jag hittar på mina verksamheter, gör dem lönsamma och driver dem mot framgång. Det ligger en enorm tillfredsställelse och stolthet i det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s