Rapport från vardagsrumsgolvet

imageNu för tiden är golvet the place to be. Där leker man i babygymmet, äter alla sorters måltider, övar portabla instrument, förgyller parketten med kräkfläckar, styrketränar, tragglar sångövningar och kör sångteknik på barnvisor, övar på att åla sig framåt, viker tvätt, tuggar på sina leksaker och gör allsköns administrationsjobb. Ständigt finner vi nya användningsområden, det är inte mycket som inte går att göra från golvet. Hur man övar piano från golvet har jag ännu inte kommit på, men det är säkert bara en tidsfråga.

Överlag är det en positiv överraskning hur mycket jobb som går att göra utan att vara borta från Agnes. Administrationsjobb görs bredvid henne på golvet, jobbsamtal rings på barnvagnspromenader när hon nöjt leker i vagnen,  sångövningar tycker hon är jätteroligt att lyssna på. På lunchen med en vän och frilanskollega häromdagen roade sig Agnes med att undersöka en sked och kasta servetter omkring sig medan vi planerade barnföreställningar.

Och nu har hon somnat i min famn och jag uppbådar all min disciplin till att få undan lite jobb. Nej Amanda, du vill inte alls läsa i din bok eller slösurfa! Tänk inte på att det är söndag kväll! Tänk på lyxen att få jobba ostört utan att bli avbruten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s