De små små stegen mot det stora målet

imageÄven en tusenmilafärd börjar med ett steg, säger ett kinesiskt ordspråk som jag lever efter just nu. Med små små myrsteg går livet framåt: där åkte två plagg ner i tvättkorgen, där blev ett halvt mail skrivet, där hann jag öva sång i fem minuter. Lyckas för det mesta vila i känslan att det är ett ständigt flöde framåt, om än ett väldigt långsamt sådant. Mer hjulångare än ekorrhjul.

I det här långsamma hjulångartempot rullar så även företaget. Just nu gör jag bara sånt som genererar pengar utan att vara borta från Agnes mer än några timmar. Jag spelar en del begravningar, har gjort några mindre konserter, undervisar några privatelever hemma, leder en liten vokalensemble varannan vecka och har fått en projektanställning som Luciakörledare på en högstadieskola. Alla sakerna är perfekta just nu: de är roliga, funkar bra att kombinera med Agnes och ger pengar att dryga ut den låga föräldrapenningen med. Men hur gör jag för att också utveckla företaget framåt?

Hösten 2014 hade jag sagt upp mina amatörkörer och skulle börja bygga min musikerkarriär. I tre månader famlade jag runt och försökte hitta en tydlig identitet, strategier och mål. Sen kom det en fet skattesmäll på 36 000 kr varpå jag fick lägga bort alla konstnärliga ambitioner och bara ta vartenda jobb som dök upp för att få ihop pengarna innan Agnes föddes. En vecka innan beräknad barnafödsel var skulden ihopjobbad och betald.

Under de här sex månaderna som frilansförälder har jag haft tid att forma en tydligare musikalisk identitet  och klarare mål. Nu är nästa steg att nå ut i musikervärlden, knyta kontakter och hamna i rätt sammanhang. Vilka små små steg ska jag ta då? Vem ska jag träffa, vilka mingel och branschträffar ska jag gå på, hur ska jag göra för att nå ut? Alla tips tas tacksamt emot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s