På andra sidan

imageEfter två minst sagt intensiva veckor med två större projekt som skulle ros i hamn är jag nu ute på andra sidan. Sovande barn i famnen, mjukisbyxor, tekopp och inga akuta deadlines. Såväl axlarna som andningen har sjunkit ner.

De här veckorna fick mig att inse hur jag verkligen inte vill ha det.  Nog för att det är kul att jobba, men aldrig på bekostnad av Agnes. När hon är orolig och behöver ligga länge vid bröstet för att komma till ro, då vill inte jag samtidigt vara stressad över deadlines och att jag borde sitta vid datorn för att bli färdig. Det var inte ett dugg kul. Dessutom är det ett smärre kaos hemma eftersom vi inte hunnit fixa klart efter flytten och ett yttre kaos skapar ett inre kaos hos mig. Har försökt tänka att varje litet steg är ett steg framåt men disharmonin har ändå varit ett faktum.

Men nu minsann. Vokalensemblen Vivere har fått sin körhelg, sitt genrep och sin lyckade föreställning. Jag blev klar med KFUM:s historiepresentation och har varit i Göteborg och presenterat den med Agnes i famnen. Nu ska det bara sammanställas och skickas in så kan jag skriva den sista fakturan och lägga det hela till handlingarna.

Var lite orolig över hur den ekonomiska situationen skulle se ut när KFUM-jobbet var klart, men det verkar vara ganska lugnt. Närmast väntar ett plankningsjobb, Luciakören på Ängskolan, ett kör-event på en personalfest, lite organistjobb och några elever. Ska också äntligen ge mig tid till mer långsiktigt jobb som inte ger direkta pengar. Fixa med hemsidan, plocka upp min utvecklande mentorsdialog igen och kanske till och med hinna spela lite.

Men inte just nu. Nu ska jag bara sitta med min bebis i famnen en stund och njuta av lugnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s