Jullov

image

Vet att många redan slängt ut julen, men här suger jag på julkaramellen ända till tjugondaknut och ägnar mig fortfarande åt att dricka glögg, baka pepparkakor (eller äta deg i alla fall…) och lyssna på julmusik. Dessutom har jag gett mig själv jullov ända till på måndag. Förutom några enstaka smågrejer som redan var inbokade så har jag bara varit ledig och inte tänkt på jobb ända sen historieprojektet lämnades in tredjedag jul.

Fast det där stämmer inte, upptäckte jag igår när vi åt lunch med styrelsen för Musikcentrum Öst. Alla pratade om hur segt det var att komma igång efter julledigheten och jag insåg att jag inte alls delade den upplevelsen. Jag hade varken kopplat ner inför julen eller kopplat upp inför våren utan bara tuffat på i det här långsamma tempot som i princip hela hösten gått i.  Innan jag fick barn var jag mycket mer på eller av: växla mellan att jobba i hundraåttio och sen behöva rejält med återhämtning innan nästa projekt drog igång. Nu är det mer ett jämt flöde men med mycket lägre intensitet. Hjärnan är aldrig helt avstängd från jobb eftersom jag nu är så tränad i att jobba när tillfälle ges, men å andra sidan har jag nog aldrig varit så lite stressad i hela mitt yrkesverksamma liv.

På måndag är det som sagt dags att börja planera våren och samla ihop alla tanketrådar som tänkts under jullovet. Det känns spännande. Jag ser våren an med tillförsikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s