Ensam mamma på Färöarna

image

Härom dagen fick jag veta att jag valts ut att representera Sverige i styrelsen för Nordiskt Kulturhus på Färöarna. Jätteroligt och ett bra första steg mot målet att som en del i musikkarriären bli styrelseproffs inom kultursektorn.

Ikväll fick jag mail med en kallelse till två dagars styrelsemöte i april. På Färöarna.  Vara ifrån Stockholm måndag morgon till onsdag eftermiddag.

Först blev jag alldeles kall och det började snurra i huvudet. Det här kommer inte gå, jag kan inte vara ifrån Agnes så länge. Hon får åka med. Eller hon och Emil får åka med. Men jag kan ju inte ha ett barn med på ett sånt här möte… och så vidare runt runt runt.

Jag gick ut till Emil som inte tyckte det var ett dugg konstigt att han skulle ha Agnes själv och undrade vem som inte skulle klara det, jag eller hon. Båda! sa jag med gråten i halsen och ringde till mamma för att få lite ”oss mammor emellan”-sympati. Men hon sa samma sak: du kan inte sumpa den här chansen, jag fattar att det är jättejobbigt men det kommer gå bra, Agnes kommer vara över ett år då och hon lever så mycket i nuet att hon inte kommer sakna dig på det sättet du saknar henne. Och så vidare. Och det är ju sant.

Så nu har jag två månader på mig att vänja mig vid tanken på att vara borta från Agnes i två nätter. Just nu känns det helt oöverstigligt jobbigt. Å andra sidan känns styrelsemöte på Färöarna jäkligt coolt. Tack och lov för att videosamtal finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s