Den kreativa hjärnvilan

imageDet har varit lite slitigt på senaste. Agnes är inne i nån fas där det är mycket gnäll och gråt, orolig sömn och ett enormt mamma- och framförallt amningsbehov. Kanske är det tänder på gång eller så är det bara väldigt mycket utveckling som hon måste hantera. Det är väldigt mysigt att vara så nära henne men stundtals också utmanande då allt annat blir lidande. Dessutom märker jag att det tar energi med hennes ledsenhet, så här dålig sömn och mycket amning och det märks tydligt när jag ska försöka jobba att huvudet inte är med. Försöker att inte bli stressad utan vara nöjd med det lilla jag hinner med, det funkar för det mesta.

Samtidigt upptäcker jag att när jag sitter och ammar Agnes i soffan (utan telefon eller block, för de blir hon distraherad av) eller är ute på långpromenad med vagnen att det plötsligt kommer upp insikter eller lösningar på saker som jag funderat över jättelänge men inte fått till. Det är som att tankarna får tid att bli klara. När vi kom hem efter dagens långpromenad in till stan hade många saker i mitt huvud fallit på plats. Ska ta med mig det där, att en stund där tankarna får fara fritt kan vara minst lika givande för företaget som att sitta och jobba effektivt framför datorn eller pianot.

Nu ska jag, likt vanliga löntagare, ta helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s