Håll kursen

image

Nån gång i veckan infinner sig kaoset, såväl fysiskt som mentalt. Hjärnan låser sig totalt och jag ser bara allt som borde fixas och tycker inte jag får något gjort över huvud taget. Har lite olika strategier för att lyckas komma ur det där tillståndet, men det irriterar mig att jag hamnar där  så ofta.

Igår var en sån dag och för att undvika att hamna där igen reflekterade jag lite i min dagbok imorse. Det slog mig då att det här företagandet har ganska stora likheter med att segla. Det viktiga är att veta vart man ska och hålla kurs mot det. Det är väldigt sällan du kan segla rakt mot målet utan du behöver nästan alltid kryssa för att så småningom komma fram. Ibland är det jättemycket vind som du måste hantera och ibland är det stiltje. Du behöver hela tiden ta hem eller släppa ut seglet för att möta vinden och ibland måste du till och med byta segel. Det är en ständig avvägning hur mycket du vågar pressa båten upp mot vinden utan att riskera gipp och få bommen i huvudet. Men vågar du ligga på gränsen, trots att det är läskigt när det går fort och båten lutar, så är det riktigt häftigt.

Jag är ju ett stort fan av metaforer och efter att ha skrivit klart min liknelse i dagboken så kändes allt mycket bättre. Ska lägga till ”håll kursen!” i biblioteket av små mantran som jag mumlar vid behov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s