Fyra ensamma timmar

Imorse kom Emil hem med nattåget och två veckor med nästan  ensamt ansvar för hem och barn var till ända. Jag var inställd på att inte jobba idag men när Emil föreslog att han och Agnes kunde fara och hälsa på hans bror i några timmar kändes det oerhört lyxigt. Fyra timmars sammanhängande arbetstid utan barn! Det har jag inte haft sen Agnes föddes. Här ska jobbas!

Jag gick en kort promenad runt kvarteret, kokade te och satte mig vid pianot. Improvisation, stäminspelningar, Bach, Petersson-Berger. Nu skulle jag äntligen ha tid att öva ordentligt.

Efter en oväntat kort stund pallade jag inte mer. Bytte arbetsredskap till datorn och försökte jobba, men det gick inget vidare. Jag var bara trött och längtade efter Emil och Agnes. Kan de inte komma hem snart?

Det där att få lång sammanhängande tid till arbete var uppenbarligen inget att längta efter. Det ska jag helt lägga ner i fortsättningen.

Och nu hör jag Emil och Agnes utanför dörren. Hurra!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s