Rapport från den luftiga kalendern

image

Sedan några veckor tillbaka har jag en mycket luftigare kalender.Första veckan hade jag ingen planering alls vilket bara kändes kaosartat och jag blev ännu mer stressad, men sen hittade jag en bra rutin. Jag skriver en kort lista på max tre saker som behöver bli gjorda under veckan och finns det mer tid över har jag en allmän att göra-lista i mitt block att plocka grejer från.

Hur funkar det då? Så bra att jag vill rekommendera alla att göra likadant. Jag kan gå mycket mer på impulser vilket gör att det mesta känns roligt. Dyker det upp nåt akut ärende (vilket det gör hela tiden) kan jag ta tag i det direkt utan att bli stressad för att min ursprungliga planering kraschar. Jag har större möjlighet att ta saker med kort varsel, igår fakturerade jag dryga sjutusen spänn för helgens fullspäckade organistvikariat som jag fick förfrågan om två dagar innan.

Jag tror att jag får mer gjort eftersom jag går så mycket på impulser, men känner mig mycket mindre jagad. Otroligt skönt.

Det bästa är ändå att jag känner att jag kan ta mycket mer ledigt med gott samvete. Igår gav jag mig ledigt och tog med mig Agnes ut på landet till en god vän som också är musiker och mamma. Hängde med barn, katter och höns, åt god mat och pratade om framtidsplaner, finanser och föräldraskap. Helt upplyft när jag åkte hem.

Imorgon har jag en elev inbokat, i övrigt tomt. Ska bli spännande att se vad dagen kommer att bestå av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s