Utveckling i det lilla

image

Semestervecka tre pågår just nu uppe i Luleå. Elva dagar hos Emils familj utan några större projekt inplanerade passerar nu i mycket långsam  takt. Agnes badar i sin lilla pool, sparkar på sin boll och uppmärksammar entusiastiskt alla hundar och bussar som vi möter på promenaderna. Idag ska vi ut med segelbåten för första gången sen Agnes föddes, det ska bli spännande.

Semestervecka två  fick däremot ställas in då jag med kort varsel fick vikariat som organist fem av sju dagar. Ett välkommet  tillskott till semesterkassan!  Nu när Agnes är så liten är de här inhoppen som organist helt perfekta som inkomstkälla. De tar sällan mycket tid i anspråk, kräver nu för tiden oftast inte så mycket förberedelser men gör  ändå att jag håller spelandet ajour.

Men trots att jag inte behöver försöker jag alltid spänna bågen och utmana mig litegrann. Det här senaste inhoppet  gjorde jag  ett orgelarrangemang på Aviciis Wake me up till konfirmationerna, tog på mig ett solo som klassisk sångare då begravningsbyrån inte fått tag i någon solist, spelade gitarr istället för piano på äldreboendena och sjöng visor jag inte övat på länge som avslutning på andakterna. Försökte spela Air av Bach ännu lite bättre även om jag har spelat den på hundratals begravningar och kan den i sömnen.

Varför, kan man undra. Jag behöver ju inte anstränga mig, varför inte bara riva av jobben och plocka in de lättförtjänta pengarna? Men jag funkar inte så, jag vill alltid utvecklas och bli lite lite bättre varje gång oavsett vad det gäller. Annars kan jag lika gärna lägga ner.

Och det lönar sig också tydligen. Skulle sjunga på en sommarträff för pensionärer och bestämde mig för att leverera som om det vore en stor konsert. Efter två verser hörde jag hur någon snyftade till och när jag var klar satt hela publiken och torkade sig i ögonen.  Lätt värt lite extra ansträngning.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s