Ett energibesparande autosvar

image

Borta bra men hemma bäst. Efter elva dagar i Luleå kom vi hem till Stockholm igår kväll. Det har varit roligt att träffa Emils familj, jag blev lycklig av att få vara ute med segelbåten och sommaren i Norrbotten är fantastisk – men Gud så skönt att vara hemma igen. Även om man försöker ha ett lugnt tempo och vara restriktiv med folk och aktiviteter så blir det ändå jättemycket intryck och Agnes (och föräldrarna)  behövde verkligen åka hem nu. Nu väntar en totalt oplanerad Stockholmsvecka innan vi åker till min familj i Dalsland.

I mötet med alla dessa folk man inte sett på länge blir frågan om mitt jobb ett återkommande inslag. Varje gång den kommer så får jag fullt stresspåslag och hasplar fram något osammanhängande. Det blir som att att jag ska avlägga rapport och bli godkänd. Nå Amanda, jobbar du tillräckligt raskt? Hade du tänkt stanna på den där fläcken i evigheters evighet eller? Har inte du som mål att bli en stor, erkänd och ekonomiskt oberoende musiker och kulturentreprenör?

Naturligtvis vet mitt rationella jag att det där är trams. Det finns ingen som tycker så, tror snarare de flesta är rätt imponerade över hur jag kan ro ihop det hela. För det mesta känner jag själv så också, men det glömmer jag bort när jag ska besvara frågan.

Ett autosvar skulle vara något. Varje gång frågan ställdes  skulle jag trycka på en knapp och ut ur munnen skulle det komma ett välformulerat, informativt och trevligt svar utan att jag behövde bränna massa energi på att få ur mig nåt vettigt.

Du har kommit till Amanda Björnerås jobbrelaterade autosvar. För närvarande jobbar jag ungefär halvtid mestadels fördelat på många femminuterspass, vilket jag har för avsikt att göra fram till Agnes börjar hos dagmamma när hon är runt två år. Tänkte dock även efteråt arbeta enligt devisen ”mesta möjliga lönsamhet med minsta möjliga Agnesfrånvaro”. Just nu leder jag en ambitiös vokalensemble, undervisar privatelever i piano och sång, vikarierar som organist och dirigent, sitter i två styrelser och gör med ojämna intervall konserter med olika konstellationer och genrer. Mina närmaste projekt är att få in en fot på en folkhögskola, söka finansiering för att kunna starta upp ett körprojekt för barn och unga, få ordentlig snurr på körsång som teambildning och event för företag samt etablera mig mer på frilansmusikerarenan. Vet du nån som behöver en kompetent och mångsidig pianist, sångerska och organist så hör av dig! Tack för visat intresse och välkommen åter. 

Grymt smidigt! Betvivlar dock starkt att det skulle vara populärt. Tur att det bara är hittepå, men kanske vore det en bra metod att skriva ”manus” för situationer jag blir nervös inför.

Nu håller jag på att somna i telefonen. Dags att sova. Godnatt!

En reaktion på ”Ett energibesparande autosvar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s