Mamma är lik sin mamma

image

Helg! Vi har haft en sån fin lördag med morgondopp i sjön, utflykt till Hagaparken där Emil sprang ett lopp, spontant muffinsbakande och en mycket lugn kväll i ensamhet då Emil gick till jobbet och nattugglan Agnes helt oväntat somnade vid sju med kläderna på.

Det har varit full rulle  denna första arbetsmånad. Fick mängder med jobb i Oscars, det ramlade in massa nya elever och jag har lagt jättemycket tid på att spela in alla stämmor till min vokalensemble. Fast de sjunger ganska avancerad repertoar jobbar de nästan bara på gehör, vilket ger jättebra resultat men väldigt mycket arbete för mig. Men nu är hela terminens repertoar inspelad och tid för konstnärligt skapande, mer långsiktigt arbete och reflektion är frilagd. Så himla skönt!

Häromdagen fikade jag med en vän och frilanskollega och vi började prata om drömmar. Hon hade ganska klara mål att uppnå medan jag insåg hur oerhört vag jag är i mitt måltänk vad det gäller karriären. Jag kan så många saker och tycker så mycket är roligt, det finns så många vägar att vandra. Ska styra upp lite i måltänket där.

I föräldraskapet däremot är målet självklart och spikrakt. Jag vill vara med mitt barn, punkt slut. Det blir tydligare och tydligare att jag vill vara en sån mamma som min mamma var mot oss: att alltid ha tid med oss och med små medel skapa magi. Min barndom är full av små picknickkorgar med hembakade kakor, en stickad uppsättning av alla katterna i Pelle Svanslös (hur kom hon ens på idén?), skidturer och fackeltåg varje nyårsafton och mängder av sagor. En sån barndom vill jag också ge Agnes och hennes framtida syskon. Att alltid ha tid och att skapa magi.

,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s