De bästa dagarna

imageVåra veckor innehåller alltid två eller tre dagar i sträck där Emil antingen är borta 07-21 eller jobbar natt och sen sover större delen av nästföljande dag. Medan han är borta eller sover sköter jag barn, hem och företag.

I början kändes de här dagarna jättestressiga. Jag försökte trycka in jobb så fort det fanns en liten chans och kände mig ständigt jagad. Sen bytte jag strategi och bestämde att detta är mina och Agnes mysdagar som bara går i hennes tempo. Jag får jobba när hon sover, allt annat är bonus. Vips förvandlades dessa dagar från stressiga till fantastiska.

Idag, efter fyra intensiva arbetsdagar, har vi en sådan mysdag. Läsa sagor och kolla på I drömmarnas trädgård tillsammans, sparka boll och hoppa i vattenpölar. Jobba några timmar när Agnes sov och sedan mys i soffan med äppelbitar i ett decilitermått. Sånger, sånger och ännu flera sånger. Gemenskap vid köksbordet där jag skrev en planering till en körhelg och Agnes lekte med sina små trädjur. Kvällspromenad hand i hand till lekparken och räkna hur många flygplan som flög förbi på himlen. Laga middag med liten assistent som med orden ”Annes jäpa till!” kravlade upp på tripptrappstolen bredvid spisen och ivrigt provsmakade innehållet i stekpannan.

Jag älskar de här dagarna. Imorgon har vi en till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s