Klart och betalt

image

Ensam lördagmorgon. Agnes och Emil sover i sängen (med exakt samma kroppshållning, blev lite rörd när jag såg det) och jag fick några timmar för mig själv att jobba undan. Satsar på att bli klar med hela min att göra-lista innan nästa fredag då vi åker till Emils bror i Östersund några dagar. Därefter väntar jul i Dalsland, längtar.

Två stora saker bockades av igår. Dels hade Vivere Vokalensemble sin föreställning som var välbesökt och gick bra. Jag tycker att det är så roligt att följa de här kvinnornas utveckling, vilken skillnad det är på  de konserter de gjorde vid starten för fyra år sen och vad de levererar idag. I vår ska vi göra en ren acapellakonsert, det ska bli kul för mig att fokusera på dirigerandet.

Men det största för mig igår var att få betala bort den sista kvarskatten till Skatteverket. Ni som läst bloggen sen start kanske minns att Försäkringskassans och frilansmusikerns världar inte korrelerar speciellt väl och att jag fick en fullständigt usel föräldrapenning som inte alls går att leva på. För att få det att gå ihop över huvud taget skrev jag förra året en väldigt låg inkomst på den preliminära skattedeklarationen och istället för att betala in skatt, moms och sociala avgifter till Skatteverket så levde jag på de pengarna. Jag visste att jag skulle åka på rejäl kvarskatt i år, men hellre det än att få vända på vartenda öre.

I somras betalade jag bort all moms och igår fick Skatteverket en inbetalning på nästan trettiotvåtusen kronor. Jag har snålat lite under hösten för att kunna betala in de här pengarna och det var en fantastisk känsla att inte bara kunna betala allt på ett bräde utan också ha nästan lika mycket kvar på kontot efteråt. Glad och stolt!  Det här ska firas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s