Frilansföräldern firar jul

image.jpg

Mellandagar i Dalsland är några av årets bästa dagar. Allt är inbäddat i julstämning och man bara glider runt i långsamt tempo, dricker glögg, äter rester och umgås med familjen. Agnes och hennes treåriga kusin Zoe har en så fin relation och det är spännande att se hur den utvecklas i takt med att de blir äldre.

Jag klev i den professionella kostymen på julaftons kväll och spelade på både midnattsmässa och julotta. Efter tretton år har juljobbandet (och fyra timmars sömn) blivit en tradition och en del av mitt julfirande. Vissa kör hemvändarkrogkväll på juldagen, jag kör hemvändarjulotta. Det är alltid en väldigt fin upplevelse och jag blir alltid så varmt välkomnad.

Detta år var jag främst sångsolist och prästen hade önskat O Helga Natt. Först var jag rejält tveksam till den idén. Blir det inte lite fånigt att sitta och kompa sig själv och brassa på i värsta Jussi-stil? Det är väl en sak på sånglektionerna men något helt annat i ett offentligt sammanhang. När jag i princip bestämt mig för att slopa O Helga Natt testade jag mammas förslag om att göra min egen version och märkte till min stora förvåning att det kändes bra.

En lågmäld O Helga Natt med liggande ackord som kommer igång så smått först på andra versen , kan det verkligen vara nåt? Mina tvivel suddades ut efter avslutad gudstjänst då det kom fram okända människor  och bad att få tacka för den fantastiska upplevelsen. Tänka sig. Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s