Amabelli lever igen

img_5493

Amabellis historia startade på Facebook hösten 2012 då jag och Sunniva blev ihoptussade av en gemensam bekant som såg att vi bodde i samma område och tyckte vi borde spela ihop. Samma område visade sig till och med vara i samma hus och efter en första oplanerad träff i den gemensamma tvättstugan sågs vi några dagar senare i Sunnivas vardagsrum för att känna på varandra. Tycke uppstod omedelbart, vardagsrumsrepen blev till rutin och sakta men säkert växte Amabellis musikaliska identitet fram. Piano, nyckelharpa och sång, musik med vitt skilda influenser som inte enkelt låter sig stoppas i ett fack. En cocktail av folkmusik, jazz, visa, klassiskt, improvisation och experimentlusta.

Lagom till att vi började hitta en tydlig form och skulle börja satsa uppstod en paus. En längre sådan. Sunniva kom in på en masterutbildning och började kuska runt Nordens musikhögskolor med nyckelharpan på ryggen. Lagom till att hon var färdig födde jag barn. Lagom till att Agnes var stor nog för att jag kunde gå iväg på rep flyttade Sunniva till Umeå. Och så vidare. Vi har försökt få till ett rep här och där, men det har  ärligt talat inte gått något vidare. Anden är villig men köttet är svagt, så även hos de forna grannarna på Johannesfredsvägen.

Men nu minsann! Nu lever Amabelli igen och siktet är högt inställt på framgång. Hela den här veckan har vi repat och för varje dag går det snabbare att hitta varandra. Som att koppla upp sig mot en gemensam radiomast och börja sända på samma våglängd.  Det är häftigt.

Vi är inte i mål än men en bra bit på väg. Nya repdagar i början av februari och sen börja sälja gig. Spänd förväntan på var den här satsningen kan leda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s