Get shit done

img_5515

Jag frågade mig häromveckan i ett blogginlägg hur effektiv man egentligen kunde bli. Svaret så här långt är: Mer än du någonsin tror.

Emils heltidsstudier i statistik drog igång med en rivstart och kräver , förutom nästan dagliga föreläsningar på förmiddagarna, ganska många timmars studier hemma varje dag. Jag var lite orolig innan över hur sjutton vi skulle få ihop det hela, men märker att jag får lika mycket gjort som innan Emil började plugga. Om inte mer när jag tänker efter.

Detta fordrar en analys. Hur i hela friden får jag mer gjort när jag har ännu färre timmar att spela på?

Mottot ”Get shit done” som jag läste på Isabella Löwengrips blogg skulle jag säga är en stor del i det hela. Jag, prokastineringens okrönta drottning, har äntligen hittat ett motgift mot detta ständiga uppskjutande.

Vad betyder det då? Helt enkelt att bränna av alla dessa småuppgifter som gärna samlas på hög och tar långt mer tid att tänka på än att faktiskt göra bort den. Allt som tar under tio minuter att göra försöker jag få bort så fort det bara går. Och sån skillnad det gör!

Ett exempel. Ikväll ledde jag kör och fick i uppgift att spela in en stämma och lägga på den gemensamma dropboxen. På vägen hem tänkte jag på inspelningen och funderade på när jag kunde fixa dem. Plötsligt slog det mig att jag gick ensam på en bro, jag kunde lika gärna spela in nu.  Fram med Röstmemon på telefonen, sjunga in stämman, döpa filen och exportera den till Dropbox. Klart på två minuter.

Men på ett område härskar fortfarande prokastineringen. Nog för att jag har pyjamas på och ett sovande barn i knäet, men jag har fortfarande inte gått och lagt mig fast klockan är nästan midnatt. Om jag inte lyder nu, ja då vankas det smörj, som Pippi säger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s