Vilan och kaoset

img_5570

Jag skulle avsluta helgen med att skriva ett inlägg om vikten att vara ledig. Att ha helger utan så mycket inplanerat, skrota runt och ge hjärnan möjlighet att komma ikapp och kanske hinna tänka nya tankar.

Jag hade en riktigt bra sådan helg nu. Nybakat bröd och melodikryss, förmiddag i skogen, springtur längs vattnet, podradio och bokläsning och en heldagstur ut till mammas lilla hus i Älta. Inget jobb, bara familjen och väldigt begränsat användande av telefonen. Lite nya tankar. Lugnt och avslappnat och jättefint. Jag tog till och med fina bilder som skulle förgylla mitt inlägg om vilan.

Sen avslutades hela helgen med två timmars kaos då jag skulle packa för morgondagens tripp till Färöarna, biljetter skulle skrivas ut, tvätt skulle hängas, räkningar skulle betalas och Agnes satte sig över sin trötthet och agerade tornado istället för att somna. Halleluja!

Men nu sover barnet i min famn, tornadons framfart är uppröjd, väskan är packad och min puls har återgått till det normala. En stunds frid råder i köket. Imorgon lyfter åter planet mot den gröna ön mitt i Atlanten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s