Sälj ditt varumärke

IMG_5655Håll avståndet. Bli inte kompis med dina kunder. Lite personlig kan du få vara ibland, men aldrig privat. Var professionell.

Ända sen jag var tjugotvå, började leda vuxenkör och skulle försöka kompensera bort min ungdom med att vara jätteprofesionell  så har det där suttit i. Jag har velat hålla avståndet. Blivit obekväm när någon börjat fråga saker om mig som inte har med jobbet att göra och tyckt det varit jättejobbigt med alla elever som kommer hem till vårt pyttelilla hem med leksaker uppradade bredvid fåtöljen. Det spelar ingen roll hur mycket jag städar innan, kunderna kliver ändå in i mitt privata liv.

Förra veckan började jag tänka om. Jag är trettiotre och behöver inte kompensera bort nån ungdom längre. Det skadar kanske inte att släppa lite på garden. Dessutom är ju faktiskt Frilansföräldern ett varumärke som jag bygger, då kan jag ju inte försöka städa bort föräldradelen så fort det kommer en elev.

Som ett test har eleverna denna veckan mötts av serpentiner och ballonger som suttit kvar sen Agnes ”snart två år”-kalas förra lördagen. Det har känts bra.

Idag ställdes dock allt på sin spets. Duktig pianoelev på ingång och Agnes hade somnat en halvtimme tidigare. Lugna puckar tänkte Emil och jag, tryggt förvissade om att lilla fröken skulle stensova sig igenom lektionen.

Det gjorde hon. Nästan hela tiden. Med åtta minuter kvar på lektionen hörde jag plötsligt gråt innanför sovrumsdörren. Emil försökte locka med både kramar och youtube, men utan framgång. Dörren öppnades och ut raglade en halvsovande gråtande Agnes som kravlade upp i mitt knä och började rota runt efter att få amma, precis som hon brukar göra precis när hon vaknat. Håll avståndet till dina kunder var det ja. Var aldrig privat. Lätt att göra det med ett ledset barn som drar i din blus.

Stäng av alla känslor nu Amanda. Frilansförälder var det ja. Låt barnet amma och avsluta lektionen så profesionellt det bara går. Ackordförklaringar, tips om en bra pianobok för kompmodeller och så lite fingerteknik på det. Tack och hejdå, ses om några veckor. Serpentinerna vajade i vinddraget när dörren slogs igen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s