Knyta ihop säcken-listan

 

Jag skriver ständigt listor. Listor på vad jag ska göra idag, listor över den här veckan och listor på vad som ska göras över huvud taget. Det finns en speciell liten bok för mina dagliga att göra-listor och i telefonen finns en färdig packningslista att ta fram vid behov. Jag har till och med en akutlista i telefonen där jag skriver upp sånt som jag kommer på i farten och som lätt glöms bort. Utan mina livlinor till listor skulle mitt liv vara en sörja av förvirring, frustration, dåligt samvete och otillräcklighet. Nu klarar jag mig för det mesta utan det där.

Med två veckor kvar till semestern träder en annan lista in på arenan, nämligen ”det som inte blivit gjort under året-” eller ”knyta ihop säcken”-listan. Liksom tidigare år känns den oroväckande lång och oroväckande spretig men det är bara att tugga sig igenom. Enda sättet att äta en elefant är ju att ta en liten bit i taget.

Och än så länge känns det faktiskt rätt bra. De olika projekten har liksom legat och marinerat sig i min hjärna under året, så nu när jag har en deadline att förhålla mig till så går det ganska smidigt att komma fram till en slutsats eller en färdig produkt. Tidsbrist är min bästa vän.

Slösurfande är det dock inte, även om jag fick några små insikter längs surfandets gång. Skulle skriva ett snabbt blogginlägg innan jag började varva ner för sängen, men skulle bara kolla nåt litet på nätet och sen var det kört. Dålig disciplin. Men nu minsann, nu är blogginlägget skrivet och jag kan sova med gott samvete bredvid den snarkande lilla grodan. Godnatt!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s