Entreprenörens semester

IMG_6032Grå augustimorgon bjuder på droppande träd, varmt te och sjöutsikt på verandan. Tolv dagar avnjutna i Ödskölt och nästan en hel vecka kvar i paradiset. Jobbar i trädgården, ligger i hängmattan på verandan, simtränar i Iväg och iakttar de lekande små kusinerna som kastar bollar, bygger träjärnväg och äter nyplockade hallon. Vad kan man mera önska?

Femton dagar kvar innan den åtta veckor långa semestern är slut. Åtta veckor! Denna lyx som egenföretagare att få bestämma sina tider själv.

Eller vadå lyx förresten. Jag har ingen arbetsgivare som lägger undan tolv procents semestersättning som sen kommer in på kontot den tjugofemte medan jag ligger i hängmattan, de pengarna får jag fixa fram själv. Antingen får det finns en rejäl buffert på kontot eller så får jag hitta nåt litet sommaruppdrag som enkelt kan klaras av utan att semesterkänslan rubbas.

Denna sommar hade jag sparat ihop en stor buffert, men för att slippa nagga så mycket på den tackade jag ändå ja till två veckors organistjobb i Oscars under juli. I snitt var jag borta hemifrån 2,5 timme om dagen, jag fick ihop fjorton mil i transportcykling och kunde fakturera tjugotusen spänn. Semesterkänslan rubbades inte nämnvärt och både kroppen och företagskontot blev glada.

Sen har jag fått ett jätteroligt jobb som körrepetitör och vicedirigent på ”Den stora vävoperan” som ska spelas 25 augusti på Kulturhuset Stadsteatern. Hade med ett litet finger även förra gången den spelades och då Vivere var operakören, men då åkte jag till Färöarna på styrelsemöte lagom till repen drog igång. Den här gången har jag fått ihop en kör av hög kvalité genom att efterlysa på Facebook och eftersom jag nu är väl bekant med operan kan jag göra ett så mycket bättre arbete med instuderingsmaterial och information. Inte heller detta sabbar nämnvärt min semesterkänsla. Jag lägger kanske en halvtimme om dagen och ikväll när sista stäminspelningen är gjord behöver jag inte lyfta ett finger innan repen drar igång i mitten av augusti.

I november ska Vävoperan spelas i Bangladesh och jag ska åka dit och jobba med en bangladeshisk kör. Roligt och spännande!

Nu börjar solen lysa och molnen skingras. Dags att fortsätta ha semester.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s