Tre år av symbios

D8CB48A4-910A-44E8-B19E-5CDD06E6E1B0
Hej min lilla usla mamma!
Daglig högläsning av ”Visst kan Lotta cykla” har visst utökat vokabuläret.
-Vet du Agnes, om man är usel är man väldigt väldigt dålig. Du får nog välja ett annat ord.
Du funderar en kort stund.
-Hej min lilla tokiga mamma! 

Bli inte äldre, kände jag för ett år sen, det är så himla roligt nu. Nu känner jag samma sak. Dessa långa vindlande meningar med ditt fantastiska språk, dessa resonemang och funderingar, all denna fysiska kärlek och verbala ömhetsbetygelser som du fullkomligt överöser oss med. Min söta lilla gullemamma, jag äääälskar dig! 

Ömhetsbetygelserna varvas med mycket innovativ gränstestning. Jag som suttit på chefspositioner i många år och har både erkänd  auktoritet och ledarskapsförmåga står mig plötsligt slätt när du då och då totalt struntar i vad jag säger. Glatt leende dessutom. Rätt oväntat och mycket nyttigt för självbilden. Vem behöver dyra ledarskapskurser när man har en treåring? 

Men mest är det kärlek, kärlek, kärlek. Du pussas, kramas och gosar dagarna i ända och sover tätt tätt intill om natten. Nog för att du fick en egen säng och ett eget rum när vi flyttade, men att du skulle sova där känns långt borta. Tack och lov, känner jag som njuter av närheten. Inget har förändrats, symbiosen är fortfarande obruten. 

Det är klart att jag funderar. Den här fantastiska relationen, kommunikationen, symbiosen du och jag byggt upp, hur kommer den påverkas av att det kommer två barn till? Kommer den naggas i kanterna? 

Samtidigt tror jag att det är alldeles rätt för dig att få syskon just nu. Och du ser verkligen fram emot deras ankomst; pussar och kramar på magen och pratar med bebisarna därinne, undrar varje dag om de kommer snart och har massor med frågor, funderingar och berättelser om hur det blir när de kommer ut. Ibland har jag fått dämpa förväntningarna om vad de kommer kunna göra när de är nyfödda, men det råder ingen tvekan att din insats som storasyster kommer vara oersättlig. 

Men ett litet tag till är det bara världens tröttaste mamma och du som bakar bröd i stekpanna, kollar på Min granne Totoro och kikar genom bryggspringorna efter små fiskar. Ett litet tag till är vi en liten familj. Sen kommer kombibilens era att ta över. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s