Fokus och riktning

Sista söndagen på året. På onsdag gör vi som kungen och vänder blad. Nytt år, nya möjligheter brukar det ju klyschigt heta, men just denna gång är det väldigt sant.

Jag sitter vid pianot och jobbar med tjugo saker samtidigt. Övar sväng i en folkmusiklåt och försöker sedan överföra det till en Bachfuga. Byter till datorn och skickar några fakturor, lyssnar på lite bra låtar, åter till pianot för att försöka spela dem. Sträcker mig efter telefonen på impuls, kollar på min egen eftersatta hemsida och börjar strukturera upp den i huvudet. Återvänder efter en stund till pianot och fortsätter spela folkmusik och barock i skön förening. 20 januari är det Open Stage på Stallet och jag tänkte försöka komma med där. Nu är det dags att ta några nya steg.

Det har varit konstgjord andning under hösten. Jag har dragit in så att jag har klarat mig men inte mer än så. Största delen av pengarna kommer dessutom från Oscars församling där jag visserligen trivs jättebra och gärna har som stabilitet i frilanskassan, men om det vore det enda jag ville göra skulle jag lika gärna kunna söka en organisttjänst.

Men nu så. Nu går alla barnen sina fem timmar på förskola om vardagarna och jag hinner jobba. Har inte haft förmåga att fokusera under hösten men nu vet jag åt vilken riktning jag ska gå. Mina klassiska sånglektioner, med sikte på att sjunga in mig i Radiokören eller Eric Ericssons Kammarkör, är återupptagna och jag har bokat in min första dirigeringslektion för att bli ännu vassare även på den fronten. Idéer inom allsköns musikaliska områden ligger och marineras i hjärnan. Klart för våren är en kör i Oscars och ännu en säsong barnmusikal med Sexårskören, sen får vi se vad jag och 2020 kommer hitta på. Målen är högt satta och fokuset inställt.

2 reaktioner på ”Fokus och riktning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s