Mammafunderingar i natten

Det är natt och ni ligger intill tätt intill mig som små magneter. En ligger ovanpå mig, en trycker sig mot mig och en kan jag hålla om om jag sträcker ut armen. Det är vansinnigt trångt. Extremt obekvämt. Oändligt mysigt.

Ni tappar nappen, letar efter den sedan länge urdruckna flaskan, sparkar av er täcket, får ofrivilligt nån systers fot i munnen. Jag vaknar om och om igen. Stoppar in nappen, sjunger vaggvisa, klappar på ryggen och stryker över håret, stoppar om, letar efter flaskor och flyttar på fötter som hamnat fel. Ni somnar om, mumlar något, snarkar till. Jag lyssnar på era andetag i mörkret.

Trygghet, stabilitet och kärlek kan jag ge er. Vispad grädde i kristallskål till pannkakorna. Laddade plattor och hundra genomläsningar av Ludde bygger koja och Vilda Bebin. Tvättade overaller och tålamod då ni själva prompt ska ta på mössor och stövlar eller fastnar i vindlande femåringsfunderingar lagom till att vi behöver komma ut genom dörren. Rockigt pianokomp till Krokodilen i bilen och halvtaskiga framföranden av alla era önskelåtar på munspelet ni sticker i handen på mig. En ständigt öppen famn. Ett försök att alltid vara närvarande.

Jag kan ge er en ö till hem. Ett rött hus, skogen till granne och havet ett stenkast bort. Jag kan ge er korta dagar på förskolan, lugna morgnar och många timmar hemma innan det är dags för läggning.

Jag kan ge er ekonomisk trygghet. Det företag och den affärsmodell jag skapat för att kunna bygga en musikerkarriär och samtidigt vara med er så mycket som möjligt bär sig. Häromdagen när jag för skojs skull kollade på Svenskt Tenns hemsida insåg jag att jag skulle kunna köpa de där bordstabletterna jag suktat efter sen jag flyttade hemifrån utan att de skulle gräva ett speciellt djupt hål i plånboken.

Trygghet, stabilitet och kärlek kan jag ge er. Varsitt sparkonto ska jag starta åt er. Och oräkneliga gånger ska jag flytta på era systrars fötter och rumpor så att ni kan fortsätta sova er igenom natten.

2 reaktioner på ”Mammafunderingar i natten

  1. Fantastiskt! Du har rätt och du gör det oerhört bra. Kommer att visa sig i framtiden. Jag minns att jag sa: Jag sover gärna obekvämt nu, bara det gör dem trygga och att de sover bättre längre fram.
    Kramar från Bälinge!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s