Det gamla blir det nya

När jag var sjutton fick jag frågan om jag ville vara med i Musikföreningen Huberts jazzband i Dals Ed. Det var en stor ära. Jag var enda tjejen i bandet och de andra var ett eller flera år äldre än mig. Vi spelade Mike Stern, Bo Kaspers och Lullaby of Birdland och jag kämpade för att jag ville vara lika duktig som grabbarna i bandet. Erik på sång, Niklas och Johan på gitarrer, Jonas på bas och Micke på trummor. Och så det coolaste, Martin på klarinett och Anders på trombon. Jag hade aldrig hört några duktiga blåsare innan och var full av beundran.

Tjugo år senare står jag och Anders på läktaren i Gustaf Adolfskyrkan på Östermalm och spelar in mängder av klipp som ska marknadsföra vårt gemensamma konsertprojekt. Efter att knappt ha hörts sen studenten tog Anders för några månader sen initiativ till att börja spela ihop och nu är det en stor källa till såväl musikalisk utveckling som spelglädje. När vi är färdiga med inspelningarna spelar vi Koppången och En vänlig grönska på gehör och jag blir helt lycklig över det samspel som uppstår.

Genom hela dagen har Messengertråden med Caroline och Rebecca tickat på. Vi har känt varandra ännu längre, ända sen mellanstadiet. I över femton år spelade vi tillsammans i olika konstellationer innan vuxenlivet bortom studierna tog vid. Men nu, mitt i våra liv med barn och hus och kombibilar, rullar samarbetet igen! Vår föreställning om den dalsländska halmslöjden växer långsamt fram och om några veckor ska vi ha konsert för första gången på säkert tio år.

Jag önskade mig nya ensembler att verka i, nya fruktbara musikaliska samarbeten att utvecklas och glädjas med. Ensembler och fruktbara samarbeten fick jag, men istället för nya var de riktigt riktigt gamla. Det är spännande hur livet ordnar det för en ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s